Izložba „Isidora“, 25.2.2016.

vesti-izlozba-isidora-01
Prvi put od smrti književnice Isidore Sekulić (1877–1958), u rekonstruisanoj radnoj sobi od eksponata koji se čuvaju u Legatu „Isidora Sekulić“ u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“, zaveštanih književničinim usmenim testamentom, šira javnost će imati priliku da vidi lične stvari Isidore Sekulić (nameštaj, knjige, dokumentaciju, sitne lične predmete i umetnine).

Izložbu „Isidora“ u četvrtak, 25. februara 2016, u 19 časova, u Kući kralja Petra I (Vase Pelagića 40, na Senjaku) otvoriće prof. dr Aleksandar Jerkov, upravnik Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ i Dušan Dinčić, predsednik GO Savski venac, kao i autorke projekta „Isidora“ Laura Barna i Lidija Jakšić. U muzičkom programu nastupiće pijanistkinja i kompozitor Vera Milanković.

Projekat ima istorijsko-umetnički i edukativni karakter i od izuzetnog je značaja za domaću i regionalnu kulturnu scenu. Pored izložbe, projekat obuhvata i prateće programe vezane za našu znamenitu književnicu (kniževno veče posvećeno stvaralaštvu Isidore Sekulić, Čajanke u 5 sa muzičkom pratnjom – kao omaž njenim čuvenim čajankama, i stručna vođenja kroz izložbu).
vesti-izlozba-isidora-02

 

Autorke projekta i izložbe „Isidora“
LAURA BARNA, književnica
LIDIJA JAKŠIĆ, istoričarka umetnosti

Organizatori izložbe
Kuća kralja Petra I,
Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“
GO Savski venac
Fond „Isidora Sekulić“